Speech Made On The 23rd September 2017 Event, Held On Hotel Mondial Tirana

FJALA E RASTIT NE EVENTIN E 23 SHTATOR 2017 HOTEL MONDIAL TIRANE

  • Falenderoj te gjithe pjesmarresit ne kete takim si familjet me origjine armene e sidomos nga familjet Cakmakxhian dhe Jahanexhian, por edhe te afert, miq e dashamires te shumte tanet.  
  • Jemi mbledhur ne kete event per te perkujtuar 26-vjetorin e dites se Indipendences ne Republiken e Armenise (21 Shtator 1991).
  • Perfituam nga rasti i ketij pervjetori per te dorezuar “dekoraten e mirenjohjes’ dhene nga Min.Diaspores ne emer te Qeverise se Republikes se Armenise, dy prej armeneve me te shquar te Shqiperise zz. X. Cakmakxhian dhe H. Jahanexhian
  • Per kete event eshte punuar ne menyre kembengulese (eshte pak ta themi) nga Berzhi per te arritur te kemi pemet gjenealogjike dhe fotot e nje pjese te mire te familjeve armene ne Shqiperi.
  • Gjithashtu per kete event jane pergatitur dhe botuar libra unike dhe qe me siguri qe nuk besoj se do te arrijne te prodhohen me ne Shqiperi si “Gramatika e gjuhes Armene”. Nje pune e jashtezakonshme shkencore, metodike, dhe hulumtuese disa vjecare e Berzhit. Mund te them me plot gojen qe po te jetonte Mesrop Mashtots-krijuesi i alfabetit armen ne shek e 4-t me 39 germa-, do ta kishte vendosur si pasardhesin e tij…

Tags

What do you think?